Mika Zagrobelny – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Copenhagen Summer University > Kurser > Bioinformatik > Mika

Bioinformatik – anvend og forstå de hyppigst brugte værktøjer


Mika Zagrobelny
   
Lektor

Københavns Universitet
Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Plantebiokemi
Thorvaldsensvej 40
1871 Frederiksberg C, R126 

E-mail: miz@plen.ku.dk
Telefon: 3533 1106 

Mika Zagrobelny er lektor i sektionen for plantebiokemiInstitut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet. Udover at forske, underviser hun primært i bioinformatik og biokemi.

Hun forsker i biokemiske og evolutionære aspekter af bioaktive stoffer - også kaldet naturstoffer - i planter og insekter og deres betydning for, hvordan insekter på det molekylære niveau interagerer med deres fødeplanter og fjender.

Hun er aktiv i formidlingen af bioteknologi udenfor universitetets grænser og medvirker i udvikling af gymnasiebesøgsforedrag og øvelser (Titel: Detektion af gener ved PCR i gensplejsede og ikke gensplejsede planter). Hun har i flere år været aktiv inden for Kulturnatten, hvor hun har været med i aktiviteten ”Planter slår på tæven”. Ligeledes er hun aktiv i formidling af sin forskning ved f. eks foredrag på gymnasier til Fascination of Plants day (Titel: Naturstoffer, kemisk krigsførelse og genteknologi), og har filmet et foredrag henvendt til gymnasielærere og -elever: Sommerfugle æder gift til forsvar -Køllesværmeren og kællingetand.

Se Mikas fulde CV her