Kursusleder Lars Kayser – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Copenhagen Summer University > Kurser > Borgernes Sundhedsvæsen > Lars Kayser

Det Borgernære Sundhedsvæsen

Lars Kayser
Lektor

Københavns Universitet
Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Social Medicin
Gothersgade 160, 1.1.33
1123 København K

E-mail: LK@sund.ku.dk
Telefon: 3532 7291
Mobil: 2875 7291

Den røde tråd i Lars Kaysers forskningsprojekter er ”Intelligent, tilgængelig teknologi i sundhedens tjeneste”.

Lars’ forskning inden for sundhedsvidenskab og informatik er baseret på en bred erfaring fra klinik, uddannelse og implementering, der bygger på dels, en speciallægeuddannelse i intern medicin, dels lederrolle i to femårs-perioder inden for hhv. pædagogisk udvikling ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og endelig ved Københavns Universitets Center for Webbaseret Læring.

Fokus er på brugernes ønsker til og forudsætninger for at tage ny teknologi i brug, herunder også mulighed for at skabe løsninger, der tilpasser sig brugernes behov og udvikling af en kontekst, hvor brugere i større grad udvikler sig til forbrugere end modtagere af ydelser – personer der er på ”velfart” i Sundhedssektoren – en såkaldt ”velfarter”.

Den aktuelle forskning fokuserer på sundhedskompetence (health literacy), eHealth Literacy, empowerment og læring. Foregår bl.a. i regi af EDITH-netværket, hvor der ses på motivation, livsstilsændringer og interaktion med digitale medier og platforme. Se mere: http://www.cancer.dk/edith/

Lars er også aktivt engageret i projekter, der beskæftiger sig med redesign af sundhedssektoren både nationalt og internationalt, deltager fx i Epital Sundhed-projektet i Lyngby-Taarbæk Kommune og i European Innovation Partnership Active and Healthy Ageing, Integrated Care (AHA B3).

Endvidere er Lars engageret i uddannelse særligt inden for den digitale del, er studieleder for uddannelsen It og Sundhed samt engageret i uddannelsesorienterede forskningsprojekter, der fokuserer på områder, hvor studerende anvender IT.

Se Lars' CV her