Lars Bo Kaspersen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Copenhagen Summer University > Kurser > Frivillighedens Velfærdsstat > Lars Bo Kaspersen

Frivillighedens Velfærdsstat? - udviklingen i den tredje sektor og civilsamfundet

Lars Bo Kaspersen

Professor

Københavns Universitet
Institut for Statskundskab
Øster Farimagsgade 5
1353 København K

E-mail: lbk @ ifs.ku.dk
Telefon:  3532 3440

Lars Bo Kaspersen er professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Endvidere er han ansvarlig for det samfundsvidenskabelige område ved Sino-Danish University center i Beijing inklusiv de to kandidatuddannelser i Innovation Management og Public Administration and Social Development. Han har en ph.d. i Politisk Sociologi og underviser i krydsfeltet mellem historie, sociologi og politik.

Lars Bo har en omfattende international erfaring med 5½ års ophold i udlandet primært UK (Sussex, University of London og Southampton) og USA (UCSB og Stanford). Han har tidligere ansættelser på Århus Universitet og CBS, hvor han deltog i opbygningen af The International Center for Business and Politics og var leder her i 4 år.

Hans forskningsinteresser spænder vidt fra europæiske statsdannelsesprocesser til globaliseringsprocesser og velfærdsstatens udvikling og aktuelle forandringsprocesser. Desuden har han gennem mange år forsket i sociologisk og politisk teori ikke mindst relateret til stat og demokrati. Fra 2014 er Lars Bo forskningsleder af et stort forskningsprojekt med titlen ’Civilsamfundet i statens skygge’.

Han har publiceret en lang række videnskabelige artikler og bøger bl.a. ’Anthony Giddens – en introduktion til en samfundsteoretiker’, ’Danmark i verden’ og ’Mellem offentlig og privat’.

Se Lars Bos fulde CV her