Mikkel Vedby Rasmussen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Copenhagen Summer University > Kurser > Strategi og Disruption > Mikkel Vedby Rasmussen

Strategi og Disruption - strategiudvikling i en usikker tid

Mikkel Vedby Rasmussen

Professor og institutleder

Københavns Universitet
Institut for Statskundskab
Øster Farimagsgade 5
1353 København K

E-mail: mvr (@) ifs.ku.dk
Telefon: 3533 2022

Mikkel Vedby Rasmussen er professor og institutleder på Institut for Statskundskab.

Han har ti års erfaring som leder af forskningsinstitutioner og var i 2014-15 leder af forsvarsministeriets udviklingssekretariat. Som leder har Mikkel Vedby Rasmussen arbejdet med strategi som et konkret redskab, men har også erfaring med forskning i strategi samt policy-udvikling og rådgivning på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område. Mikkel Vedby Rasmussen er desuden en kendt samfundsdebattør og kommentator.

Under Mikkel Vedby Rasmussens ledelse blev Center for Militære Studier (CMS) ved Institut for Statskundskab nummer 20 på The Global Go To Security and Defence Think Tanks, ifølge University of Pennsylvania. Før CMS opbyggede Mikkel Vedby Rasmussen Dansk Institut for Militære Studier og inden da var han projektleder ved Dansk Institut for International Studier.

I 2015 var Mikkel Vedby Rasmussen medlem af følgegruppen til Taksøe-udvalget om fremtiden for dansk udenrigspolitik. Han har deltaget i en lang række andre udrednings- og kommissionsopgaver, herunder forsvarskommissionen af 2008.

Mikkel Vedby Rasmussen er uddannet på Københavns Universitet, hvorfra han er ph.d. og cand.scient.pol. og på London School of Economics and Political Science, hvorfra han har en kandidatgrad i international politik.

Nyere udgivelser om strategi:

The Military’s Business, Cambridge University Press

Video: I diskussion med Rune Lykkeberg om Vestens position i Verden og i international politik, DR2.

Se Mikkel Vedby Rasmussens CV.