Adfærdsøkonomi og Psykologiske Valg – bagom menneskelig irrationalitet og "nudging"


Carsten Søren Nielsen

Postdoc

Københavns Universitet
Økonomisk Institut
Øster Farimagsgade 5, Bygning 26
1353 København K

E-mail: carsten.nielsen@econ.ku.dk
Telefon: +45 3532 4839Carsten S. Nielsen er ph.d. i økonomi og arbejder som postdoc på et projekt om modellering af visuel kognition ved Københavns Universitet. Han er medlem af forskningsgrupperne Center of Visual Attention, Experimental Economics, og the Financial Research Unit.  

Carstens forskning tager udgangspunkt i beslutningstagning og strategisk adfærd med blik for adfærdsmæssige uregelmæssigheder og har en særlig forkærlighed for de psykologiske aspekter, der styrer økonomiske beslutninger. Han har undervist på kurser i beslutningstagning, spilteori, og finansiering på Københavns Universitet og Copenhagen Business School. Derudover har han, fra den finansielle sektor, erfaring med design og udvikling af finansielle instrumenter.

Carsten udfører i øjeblikket et teoretisk og eksperimentelt arbejde, der kortlægger og forklarer de mentale processer, der ligger til grund for bl.a. forbrugernes valg. For bedre at forstå adfærdsmæssige uregelmæssigheder, studerer han og kollegaer folks adfærdsmæssige reaktioner, når de bliver sat i forskellige økonomiske situationer.

Se Carstens C.V. her