Christian Rostbøll – Københavns Universitet

Populisme - en verden i forandring

Christian F. Rostbøll

Professor (mso)

Institut for Statskundskab
Københavns Universitet
Øster Farimagsgade 5
DK-1353 København K

E-mail: cr@ifs.ku.dk
Tlf. +45 3532 3428

 

Christian F. Rostbøll er professor (mso) på Institut for StatskundskabKøbenhavns Universitet. Han har en ph.d.-grad i politisk teori fra Columbia University, New York, USA. Før han kom til Københavns Universitet i 2007, underviste han på en række universiteter i USA, bl.a. Columbia University, University of Arizona og Wesleyan University.

Christian er forskningskoordinator for politisk teori-gruppen på Statskundskab, KU og leder af et forskningsprojekt om kompromisser i politik, COMPROMISE: Democratic Ideals and Real Politics. Hans forskning omhandler de centrale principper i det liberale demokrati. Han har særligt arbejdet med den nyere demokratimodel, der kaldes deliberativt demokrati. Desuden har han skrevet om frihedsbegrebet og ytringsfrihed. For indeværende fokuserer hans forskning på betydning af det politiske kompromis for demokratiet samt udfordringen fra populismen. Endelig har Christian en særlig interesse i Immanuel Kants moral- og retsfilosofi. 

Christian er forfatter til en række bøger på både dansk og engelsk, bl.a. Deliberative Freedom (2008) og introduktioner til den politiske tækning hos Hannah Arendt, Jürgen Habermas og Immanuel Kant. Han har desuden redigeret antologien Compromise and Disagreement in Contemporary Political Theory (2018) og er redaktør for det danske tidsskrift Politik. Christian er også medlem af redaktionen på to førende internationale politologiske tidsskrifter, The Journal of Politics og Constellations. I 2010 modtog han Det Kongelige Videnskabernes Sølvmedalje og prislegat.