Lær at anvende tredje generations coachingdialoger og styrk dit personlige lederskab

Kunsten at lede - coaching, Kierkegaard og lederskab 

Vi lever i en tid af højkompleksitet, hvor det enkelte menneske kontinuerligt stilles over for den udfordring at skulle tage stilling til sig selv; som menneske, medarbejder og leder. Men vi lever også i en tid, hvor der ikke længere er et entydigt svar på disse grundlæggende eksistentielle spørgsmål. Det enkelte menneskes ønske om autenticitet er hyperaktuelt, men kun i fællesskab og dialoger udvikles vores selv.
Med udgangspunkt i Søren Kierkegaards forfatterskab og tredje generations coaching placerer dette kursus sig centralt i forhold til den renæssance, som eksistentialistisk tankegods har inden for ledelse i disse år.

Udgangspunktet for dette kursus er Kierkegaards tanker om den etiske opgave at vælge sig selv. Ud fra dette grundperspektiv giver kurset nye vinkler på det personlige lederskab og en dialogførelse, hvor man som dialogholder og leder inddrager sig selv som medmenneske i samtaler. En form for coachende dialog, der inviterer begge parter til forandring og til en søgen efter fornyet fodfæste.
Under inddragelse af de aktuelle diskussioner i samfundet er coaching ved at skifte ansigt og fremstår nu med fornyet kraft i skikkelse af tredje generations coaching, hvor der sættes fokus på værdier og refleksioner i samspil med andre.

På kurset lærer du at kunne relatere coaching til dialogfilosofien, bl.a. med fokus på Kierkegaards teori om indirekte meddelelse og den ’jordemoder’-metode, han har lært af Sokrates. Du får indsigt i coachingens betydning for dialogisk lederskab og i forhold til nye former for ledelse, læring og kollegiale arbejdsfællesskaber. Du gør dig erfaring med og øver selv coaching som transformativ dialog og samskabende dialogpraksis i ledelsespraksis og i medarbejderudvikling.
Du lærer at relatere viden om coaching og filosofisk baseret dialogpraksis til konkrete cases. Endelig inviteres enkelte erfarne ledere ind til en dialog om deres lederstil og deres opfattelse af det personlige lederskab.

Ledere, konsulenter, erhvervscoaches, organisationspsykologer, organisationsfilosoffer, HR-ansvarlige m.fl. med minimum en bachelorgrad eller tilsvarende. Deltagere bør have erfaring med ledelse, konsultation eller personaleudvikling.

Ole Fogh Kirkeby, Professor emeritus, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School
Ove Munch Ovesen, Senior advisor og tidligere leder af Novo Nordisk leadership education
Pia Houmark, Adjunkt, Institut for Ledelse og Forvaltning, Københavns Professionshøjskole

Del denne side

Sagt om kurset

”Fremragende… ville gerne have haft endnu mere”
Per Rindebæk, Rådgiver, Nobiles

”Det har været en stor glæde at være med på kurset. Et fantastisk samlet overblik og en meget pædagogisk sammenhængende opbygning. Meget kvalificeret kursusledelse og god stemning hele vejen. En fornøjelse at møde engagerede og kvalificerede medkursister. Tak.”
Ole Kamp, konsulent, Olekamp.dk

"Jeg har været rigtig glad for kurset, som har sat mange tanker i gang og refleksioner over min hverdag som leder"
Vibeke Bertelsen, Teamleder, Statens It

"Sjældent (aldrig?) er jeg gået fra et kursus med så meget i kufferten."
Helle Bruun Madsen, Ledelsesrådgiver, Lederne

"Et fantastisk berigende kursus - både personligt og professionelt."
Anniqa Schack, Udviklingskonsulent, BUPL.

Kursusledere

Fakta om kurset

Varighed: 5 dage
Datoer: 12.-16. august 2019, kl. 9:00–16:30
Pris: 19.900 kr. ekskl. moms. Prisen inkluderer undervisning, kursusmateriale og fuld forplejning under kurset
Sprog: Dansk
Sted: Det Juridiske Fakultet, Njalsgade 76, 2300 København S
Tilmeldingsfrist: Stadig ledige pladser
Kontakt: Copenhagen Summer University
csu@adm.ku.dk
+45 3533 3423


Hent kursusbeskrivelse som PDF