Kursus i naturbaseret sundhedsfremme
Foto: ’Patricia Frazão/Zen Production’

Naturbaseret sundhedsfremme og terapi

Vi ved i dag, at naturen er en vigtig ressource i forhold til menneskers sundhed. Forskellige typer af natur hjælper med at opretholde og fremme et godt fysisk og psykisk helbred, og kan også fungere som støttende miljø i behandling. Dette intensive 5-dages kursus fokuserer på at opnå viden om og udvikling af kompetencer inden for design og brug af naturen til sundhedsfremme og terapi.

Kurset er interdisciplinært og introducerer til viden, forskning og praksis inden for brug af naturmiljøer til sundhedsfremme og behandling, herunder terapihaver og naturbaseret terapi. Natur-, Sundheds- og Designlaboratoriet i Arboretet i Hørsholm danner rammerne for undervisningen. Terapihaven Nacadia og Helseskoven Octovia anvendes som case-eksempler og til øvelser i løbet af ugen. Deltagerne lærer grundlæggende designværktøjer inden for ”health design” samt bliver introduceret til, hvordan man overordnet kan tilrettelægge aktiviteter i naturen til sundhedsfremme og som støtte i terapi, ud fra teorier og praksis inden for naturbaseret terapi. Endelig klæder vi deltageren på til at søge fonde til udvikling af sundhedsfremmende og terapeutiske naturforløb.

Nedenfor kan du se informationsfilm om naturbaseret terapi samt design af Terapihaven Nacadia og Helseskoven Octovia:

Terapihaven Nacadia

Helseskoven Octovia

Terapihaven Nacadia er repræsenteret på Cube Design museum i Kerkrade i Holland, samt på Smithsonian Design Museum i New York i deres udstilling Design by Nature

Hvis du ønsker at vide lidt mere om terapihaven, kan du se DRs program Fremtidens Drømmehaver: Den helende have

Kurset henvender sig til alle, som ønsker at arbejde med naturmiljøer til sundhedsfremme og behandling, og som har en faglighed svarende til en bestået BA-uddannelse eller lignende. Det er især interessant for dig, der har en sundhedsfaglig uddannelse og arbejder med for eksempel psykoterapi, kropsterapi, sygepleje og omsorg, rehabilitering eller har en baggrund inden for det pædagogiske område som lærer eller pædagog. Kurset er også relevant for landskabsarkitekter, friluftsvejledere og lignende, der har erfaringer med eller interesse i det sundhedsfaglige område.

Ulrika K. Stigsdotter professor, landskabsarkitekt, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Dorthe Varning Poulsen
lektor og fysioterapeut, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Ulrik Sidenius
adjunkt og landskabsarkitekt, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

Du vil måske også finde disse kurser interessante

Kursusledere i naturbaseret sundhedsfremme

Fakta om kurset Naturbaseret sundhedsfremme og terapi

Datoer: 23. - 27. august 2021, kl. 9:00–16:00
Pris: 19.900 kr. ekskl. moms. Prisen inkluderer undervisning, kursusmateriale og forplejning under kurset
Sted: Arboretet Hørsholm, Kirkegårdsvej 3A, 2970 Hørsholm
Terapihaven Nacadia og Helseskoven Octovia anvendes som case eksempler og til øvelser.
Tilmeldingsfrist: 31. maj 2021