Man bliver klogere for hver dag der går

Hvert år tager mere end 250 specialister og ledere på et af de mange 5-dages kurser på Copenhagen Summer University. I efteråret mødte vi tre tidligere deltagere – alle alumner fra Københavns Universitet og alle tre ansat i HK.

Henrik Rasmussen (cand.polit), Morten Skov (cand.scient.pol) og Claus Agø Hansen (cand.scient i geografi) byder os velkommen i HK-huset på Islands Brygge på en kold november morgen. Her har vi sat dem i stævne for at høre, om deres oplevelser på Copenhagen Summer University.

Fagligheden i top

Det er nok ikke helt tilfældigt, at vi befinder os hos netop HK. For ud over de tre alumner har rigtig mange andre HK-ansatte nemlig også deltaget på kurserne.
”Hvis vores organisation skal gøre en forskel, så skal vi i langt højre grad begrunde det fagligt. Vi sidder ikke nødvendigvis fremover automatisk med ved bordet i relevante samfundsmæssige sammenhænge (fx trepartsforhandlinger). Her er den refleksion, som kurserne giver, en rigtig god hjælp”, fortæller Claus, der hurtigt suppleres af Morten: ”og så gør det altså en kæmpe forskel, at det er forskningsbaserede kurser afholdt af universitetets-professorer og -lektorer”.

En uge i akvariet

Claus Agø Hansen (t.v.) og medkursist på kurset Kvalitativ Metode: Tendenser, Teori og Praksis i 2016.

kurserne på Copenhagen Summer University strækker sig over en uge i august med oplæg fra både den kursusansvarlige forsker samt andre forskere og eksterne oplægsholdere, hvilket, alle tre HK’ere pointerer, har stor betydning for læringsudbyttet.

”Det betyder rigtig meget, at det er fem dage. Det betyder nemlig, at man kan mærke den udvikling, der sker fra dag til dag”, forklarer Claus og fortsætter: ”Jeg lader mig simpelthen sænke ned i akvariet”, og henviser med et smil til hvordan man i løbet af de fem dage kommer ind i en form for faglig, reflekterende boble.

En akademisk sult og læring for livet

Det er tydeligt, at det er tre alumner, som vi møder, der alle tre besidder en akademisk sult og akademisk nysgerrighed. Måske netop derfor har det været et godt match, når de på kurserne er blevet mødt af undervisere der har øst ud af deres viden på kurser om alt fra ’Den danske model ’ og ’Konkurrencestaten’ til ’Stem Cells’, ’Big Data’ og ’FNs Verdensmål’.
”Kurset kom med overraskelser ift. hvad jeg troede, jeg gik ind til, hvilket var godt”, forklarer Henrik og fortsætter: ”det er noget, som man kan lægge i rygsækken som et værktøj – der både bringer inspiration og muligheder”.

Du kan læse meget mere om Copenhagen Summer University og finde de mange kurser her: http://copenhagensummeruniversity.ku.dk/